Van de Grift
Van de Grift
Van de Grift
Van de Grift
Van de Grift


Van de Grift
Telefoon: 035 601 46 91
info@vandegrift.nl

Laat ons u bellen!

Zeist, 62 woningen Van der Heijdenlaan

In het gebied begrendst door de Van der Heijdenlaan en de Lievendaallaan heeft de Kombinatie in de loop van 2007/2009 een grondige buurtvernieuwing gerealiseerd, die met name voor gezinnen met kinderen bijzonder aantrekkelijk is. Binnen deze herstructurering hebben wij 16 twee-onder-één-kapwoningen, 34 eengezinswoningen en 12 appartementen gebouwd.
 
Hiervan is het grootste gedeelte gegroepeerd rondom een groen plein met speelvoorzieningen. De omgevinig kenmerkt zich door veel openbaar groen en een park met twee-onder-één-kapwoningen uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.
 
De Kombinatie heeft gekozen voor nieuwbouw, met grote nadruk op het behoud van het intieme karakter van de buurt en in harmonie met de omgeving. Het architectonisch uitgangspunt is een vertaling van de tuin- en landschaparchitectuur van de jaren dertiger jaren van de vorige eeuw naar vandaag. Deze architectuur kenmerkte zich door geknikte kappen met oranjerode geglazuurde pannen, verregaande aandacht voor detaillering van raampopeningen en entrees. De toepassing van baksteen in bijzondere metselverbanden.
 
Van de Grift Bouwbedrijf heeft de woningen gebouwd in opdracht van Woningbouwvereniding De Kombinatie. Voor informatie van de huurwoningen kunt u terecht bij De Kombinatie te Zeist.

Klik op de foto's voor een vergroting