Van de Grift
Van de Grift
Van de Grift
Van de Grift
Van de Grift


Van de Grift
Telefoon: 035 601 46 91
info@vandegrift.nl

Laat ons u bellen!

Restauratie boerderij Het Gagelgat te Soest

Boerderij Het Gagelgat stamt uit 1712. Huidige eigenaar is Stichting De Paardenkamp. De stichting is in het leven geroepen om paarden vanaf 20 jaar een prettige oude dag te geven. Het huidige paardenkamp is te klein om nog extra paarden op te kunnen vangen. Er is op dit moment een wachtlijst van circa 600 paarden. Het Gagelgat moet ervoor zorgen dat er paarden extra opgevangen kunnen worden

Het doel van de restauratie van de boerderij is de woon- en gebruikssituatie van de familie Hartman begin vorige eeuw zo goed mogelijk te behouden en terug te brengen in oorspronkelijk staat. De boerderij zal naast de paardenstallen voor de oude paarden, een moestuin, een boomgaard en een boerentuin rondom de boerderij krijgen. Ook is het de bedoeling dat de authentieke opstallen weer terug komen zoals bijvoorbeeld een kippenschuur, opslagschuren, een hooiberg en dergelijke.
 
Van de Grift Bouwbedrijf is vanaf de start van de werkzaamheden betrokken bij de renovatie van deze unieke boerderij.
 
Het Gagelgat heeft meegedaan in het programma "Het mooiste pand van Nederland" waar het tot in de halve finale is geraakt. Ook is er in de regionale pers veel aandacht geschonken aan deze bijzondere renovatie.
Enkele leuke uitzendingen:

Klik op de foto's voor een vergroting